Harriet Klompe

OPRICHTER EN PSYCHOLOOG N.I.P (sinds 1985)

Drs. Harriët Klompe studeerde klinische psychologie in Groningen.
Ze was gedurende tien jaar wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Rijks Universiteit Groningen, waar ze zich naast research bezighield met diagnostiek, doceren, preventie en consultatie op verschillende afdelingen van het UMCG.

De laatste jaren daarvan werkte ze als neuropsycholoog bij de Vakgroep neurologie.
Ze vestigde zich zelfstandig om behandelingen te kunnen doen bij mensen met neurologische aandoeningen en breidde dat uit met kortdurende behandelingen als Eerstelijns psycholoog in samenwerking met huisartsen.
Door interesse in werkgerelateerde problemen en hoe men deel uitmaakt van het systeem: de organisatie, breidde ze haar studie uit met Arbeid Organisatiepsychologie en werd registerpsycholoog Arbeid & Organisatie. Zo deed ze ervaring op met organisatieadvies, het coachen van managers en werknemers, loopbaanplanning en mediation.
Ze beoogde met de twee richtingen, zowel de therapie-ervaring als het inzicht in organisaties meer preventief te kunnen werken en gestalte te geven aan O-PSY wat staat voor Organisatie-psychologie, maar ook individueel OPTIES verkennen.

Haar werkwijze is directief, creatief, oplossingsgericht en nuchter, met ook ruimte voor een creatieve, speelse benadering.
De opzet en de sfeer van het Bureau zijn mede ingekleurd door een rode draad van creativiteit in haar ontwikkeling: beeldend, vormgevend en uiteindelijk uitmondend in het afronden van een opleiding tot binnenhuisadviseur.

WIE RAAD VRAAGT, STAAT STERKER